Wednesday, December 14, 2011

da nasib :(


seronoknye cegu2 lain cuti kn?
bgn lewat.. pegi holiday ngn family.. blaja masak~
mcm2 la..

tp aku?


( klao muke aku comel cmneh msti KPM cair :p)


aku kne dtg skola time cuti neh..
SETIAP HARI!!!!!


bnde2 yg aku kne buat plak :-

*
*
*
*

  • susun fail (byk nk mampos!!)
  • cop surat (baik aku keje pos msia je camneh!!)
  • n keje baru yg aku dpt smlm.. pasang kain kat soft board blakang, depan n meja murid.. and the best part is.. KAT SMUE KELAS!!!!!!!!

*
*
*
*

yg aku kecewa skang neh.. nape KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA buat camneh? tao la kami2 smue neh bukan permanent.. but doesn't mean that u have 2 treat us like this!!! ktorg buat bnde yg sme mcm cegu permanent buat.. tp nape ktorg di layan cmneh??? cube la bayangkan.. dri start cuti skola aritu smpai 31.12.2011.. aku kne berulang alik.. i would say this as KEJE BODO!!!!!!!!!!

pastu ske2 ati tuka contract plak tu!!!!

pegi mati la!!!! ko aniaya org.. nti ALLAH turun bala ke ko bru ko bpikir balik bnde taik neh kn!!!!??

HARAM JADAH!!!


Friday, December 9, 2011

nak buat ape ek?


huarggggggg~~~
* aku mnguap untuk kali yg ke 20 ratus*

*
*
*

sampai kat satu jalan yg ader simpang
eyh.. tu bukan ke si *****.. tp npe ngn pmpuan lain plak????
* otak aku yg jem tdi mule bgerak mcm rantai beskal letak minyak gris*
xpe2.. aku call

*
*
*

eyh xdpt plak call.. xpela
blom pon smpat aku nk simpan fon aku tu.. ttbe MR. SAXOBEAT [ring tone] aku bnyi..

*
*
*

inche X : NCF.. heyyy.. aku sedang mengekori koa.. kikiki

aku : tula tu.. aku pon rse tdi aku mcm nmpak ko kt simpang.. tp ngn pmpuan free hair plakk..owhhh.. neh keje ko yeee.. awek ko outstesen ko kuar ngn pmpuan lennn~~

inche X : mane ader la.. aku sorg je neh............... eyh.. ko jgn salah faham.. dier nk mntak tolong aku anta dier pegi kt TM pilah tu..dier xtao

aku : haih... mcm tu plak? owh.. ok..

inche X : ko jgn slh phm lak.. klao x buat ape aku nk call ko

aku : ............ kbai

*
*
*
aku mcm puzzle.. tp lantak ko la kan.. sbb ko bukan bf aku pon..
pastu 2 ari lepas tu dier call aku lgi.. dier kate dier nmpak aku gak.. tp this time dier kate dier sorg.. then aku tnye la sape yg smlm tu
dier kate yg smlm tu mmber dier.. da nk nikah pon..
pastu aku yg bmulut jahat neh tnye.. asal dier x mintak tlg bakal laki dier lak?
pastu dier kate bakal laki pmpuan tu jaoh..

bukan la nk ckp ape.. klao pikir logik la.. dri ape yg dier cakap.. PMPUAN TU DA NAK NIKAH.. mcm da dekat sgt nk kawin.. tp stil kuar bdua ngn llaki len????????
ape kes??

ntah la.. mslhnye.. awek mamat neh kwn aku..rse nk bgtau.. tp.. nnti dier ckp aku bz body plak..
lately neh.. dier asik post yg sdey2 je kt fb dier.. adekah btol tnggapan aku???

jeng... jeng... jeng...

APE PATOT AKU BUAT NEHHHHHHH~~

( kdg2.. ader bagus gak kte xtao n x nmpak ape2.. )


p/s : jgn letak harapan yg terlalu tnggi dlm ssuatu r/ship.. takot effect kt dri.. tp si PENCURANG.. xde terkesan pape.. ape2 pon.. DOA la pd ALLAH ye.. :) INSYAALLAH ok smue :)

Thursday, December 1, 2011

A.P.E.K.A.H =_="


biase la.. ujung2 taon camneh..org sane sini nikah..
n aku stil lgi depan lappy.. mengoogle2 bende yg mnarik kt dalam laman sesawang neh
cam biase la.. laman sesawang fav.. facebook
*tap tap tap*
aku masokkan ID pengguna dan password
*argh! x abes2 ngn patah ati je dier neh.. bosan la..*
bisik aku dalam ati
melihat org tu.. melihat org neh..
*haaa.. penattt~*

pastu aku smbung..
tinjau sane tinjau sini..ttbe aku TER singgah kt page ex aku
WHAT???
*
*
*
*
*
*

* jeng jeng jeng*

*
*
*
*
*
*

dier DA KAHWIN?????
time aku tgk gmba kawin dier.. mcm wayang plak dlm kpale otak aku..
sgale ayat2 cinta dier TER tayang dlm kpale aku balik..
ahahaha.. gler2...
dulu.. ngn mamat tula aku duk angau.. ayat smue wat ati aku cair
ala.. senang cakap dier mmg taste aku la.. ehhehe
bler bckp ngn mak dier.. ati bley plak bdebar2..
ahahahha..

tp...
asal aku kne rse smue tu ek? motip?
aduii aiii... ngarut btol smue rase2 neh.. aku tao aku ptt lpekan perasaan2 merepek tu smue.. tp ntah la.. aku ske ingt bnde2 sweet mcm tu...
tp xpe kot.. sbb it bring no harm pon kt r/ship aku ngn BAKAL TUNANG aku :)
sbb
insyaALLAH ktorg pon akn ikut jejak dier.. :)

( game over? ahahah... TAMAT sgale mainan )

and utk PAKCIK.. ader bbrape ucapan utk pkcik *itupon klao pcik bace* :-
  • slamat pngantin baru :)
  • jge wife pcik elok2.. sbb mcik tao.. dier mmg pmpuan yg pcik idam2 kn dri dlu :)
  • smoga mnjdi pemimpin yg SOLEH utk isteri dan anak2 :) AMIN~...

p/s : smpai skang x pasti ape motip rse bdbar tgk gmba kawen dier lme2.. ahahah~

Tuesday, November 29, 2011

windu laaa (~_~")


*
*
*
*
*
*
*

HEY LOVE! I really MISS U so very much! much! much!

*
*
*
*
*
*
*



p/s : ttbe rndu mlampao plak.. ihik.. gedik skit :p

terBODOH jugak eiii


mase time skola dulu.. ustazah pnah kate
" llaki neh secara fitrahnye.. mmg dier jauh cerdiknye dari pempuan.. cbe kamu tgk.. klao llaki xblaja kuat2.. tp klao concentrate dlm class.. bley je dier cemerlang.. tp pmpuan.. kne struggle skit utk dpt cemerlang"
aku pon meng-iye kn statement ustazah dlm ati.. bukan ape..
llaki neh klao dipuji depan2.. mula la... :p
" sbb llaki neh 9 AKAL nya.. sbb tu dier cerdik"

so..
aku pon mmbesar dgn statement mcm neh.. dan aku akui smue tu
since dri skola men.. smpai la ke U..
mmg rmai mmber llaki aku yg dah provekan bende tu..

tp..

(inche presiden pon bley ilang sluar klao nmpak pmpuan sexy)

sepandai2 lelaki.. dier akan senang2 TER bodoh dgn perempuan yg hnye ader 1 AKAL neh..


setuju atau x.. korg bley tnye diri sndri..
bukan ape.. bende2 macam neh jadi bler si lelaki yg ader 9 AKAL td x dpt mengawal NASFU dier yg 1 tdi..
IMAN mentafsir cntik pd PEGANGAN AGAMA
NAFSU mentafsir cntik pd LUARAN
wallahualam
mmg fitrah manusia mudah tertarik pd ssuatu yang cntik..
tp.. alahhh.. cmon laa.. xkan la trus fall in luv trus kot..
cut the crap la.. no such thing " CINTA PNDANG PERTAMA"
itu cume la SUKA.. ye anak2.. SUKA..
kate CERDIK sgt.. knal2 la dlu.. jgn la trus nk trus CINTA MATI kt pmpuan tu..


lately.. kerap sgt perkataan yg mcm neh aku dgr dri mmber2 llaki aku yg kne tipu ngn ex-gf memasing

" SIA2 AKU SYGKAN DIER SPENUH ATI AKU.. LASt2.. INI YG AKU DPT.. AKU JAGE DIER LBEY DRI AKU JAGE NYAWA AKU.. INI YG DIER BALAS KAT AKU.. JANTAN LAIN GAK DIER KEJA!!.. SIAL PNYE PMPUAN!!!!!"

fuhh.. aku yg pmpuan neh bnanah jugak la tlinge dgr.. nmpak JAHATNYE LAA pmpuan tu..
tp bler aku tgk ex-gf dier..
MASYAALLAH....
bukan la aku nk kate aku neh baik sgt.. proper sgt pemakaian aku..
tp.. skali tgk.. perghhhh.. aku yg pmpuan neh goyang tgk ex dier..
baju x cukup kain blake..
then, wht do u expect? awek ko nk jge pergaulan dier?
cmon brodah!...
satu nasihat aku..
LLAKI BAIK UTK PMPUAN BAIK..
:)


p/s : baiki hubungan dengan pencipta dlu.. insyaALLAH, bukan JODOH je ALLAH permudahkan.. smue urusan pon akan mudah klao ALLAH redha kat kite.. :) insyaALLAH..


Saturday, November 26, 2011

moody+emo


org selalu ckp..
byk sgt2 dugaan bler dah jdi tunangan org..
tp.. aku blom jdi tunang lgi.. aku da super emo kt dier..
smlm bley plak aku ckp kt dier
"bley x tak nak btunang"
=_=

ape kes aku ckp mcm tu?
ntah.. aku pon xtao.. pdhal dier skit pnye caring kat aku
dier skit pnye emo.. tuhan jela yang tao

*
*
*
*

ya tuhan ku.. jgn la kau palingkn hatiku darinya jika dia benar jodoh ku ya ALLAH
T_T

*
*
*
*

p/s : Love.. if u read this.. am so sorry.. i heart u damn much T_T



Tuesday, November 22, 2011

utk KAU yg ada di hatiku



setiap org.. mesti ader time utk dier mnulis kn?
same jugak mcm aku..
biasenye.. aku suke suasane mcm neh la
malam.. cengkerik.. sejuk2 kt kampong..
mmg idea aku utk menulis.. mmg melimpah2.. eheheh
(especially mood jiwang la.. *sile muntah :p*)
tp neh blog aku kn? so.. SKEATI LA WEEII.. ahaha


memandangkn aku agak lame jugak x jmpe inche beliao..
tipu la klao aku kate x rndu dier :(
lgi2.. suasane mcm neh.. ditemani plak lagu ombak rndu kn..
fuuhhh~~~
ingatan aku berputar ligat kt dier.. n aku rse aku ade ssuatu utk dier


bukan la hadiah yg mahal2.. mahupun percutian ke zimbabwe
mcm aku slalu ckp..
aku xde rupe yg cntik..mahupun badan cutting yg mcm model utk buat dier bahagia
aku cuma ada...
CINTA YG MENDALAM UTK DIER :')
dan sajak neh.. khas utk dier..
ikhlas dri aku...

*
*
*
*






*
*
*
*

renungku ke langit
bintang.. bulan.. kelam..
setia bertemankn malam
bayu lembut yg mnyapa bagai faham perasaan ini
hadirnya dia dlm hidup ku
bgai mlm dan siang
yg sntiasa hadir betemankn malam
ingin sekali ku titipkan pd angin
biar angin bisikkan perasaan ini pdmu wahai LELAKI
biar alam cemburu akan kasih ku pdamu
biar awan itu beranjak disebabkn angin rnduku utk mu
kala ombak merubah pantai
tetapi perasaan ini masih membatu setia di kaki hati
setia menyayangi mu wahai LELAKI

:)





p/s : sape2 yg nk muntah tu.. sile la amek baldi cepat.. xske.. xyah bace.. ehehehhe.. n pade sape2 yg pelik ngn aku yg kental neh tbe2 bley mnulis cmneh.. nasihat aku.. PLZ GET USED TO IT.. ahaha.. assalamualaikum





ombak rindu


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung





Hujan bawa air mata ku

Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku




p/s : lagu yang sgt melankolik~.. terus ke hati :')

Saturday, November 5, 2011

jodoh tu depan mate je sbanye :)



video

C.I.N.T.A

perkataan yg agak besar untuk di tafsirkan.. sbb C.I.N.T.A tu x nmpak.. tp kite dapat rse kehadiran C.I.N.T.A tu..
aku selalu dgr dri kawan2 dan aku sndri penah lalui fasa tu..
" aku da kawan dgn rmai org da.. tp sorg pon xlekat.. AKU DA PENAT LA"
ini antara ayat2 org yg da pnt mncari..tp tuhan tu MAHA PENGASIH
tiap mnusia yg lahir tu.. da tsedia pasangan masing2..


org sekeliling slalu ckp
"kalo btol dier jdoh kao.. hujung dunia pon dier pegi.. klao dier jodoh kao.. korg akn btemu balik"
sbb tu lagu mustika yg di dendangkan oleh m.nasir neh amat menarik minat aku.. lirik yg cukup mendalam..

dulu lalu depan mata
tp ku tak hirau
ku x peduli
tp setelah ku tahu
hanya engkau teman
kau x ku lepaskan

' kuman seberang laut bley nmpak.. tp gajah DEPAN mata.. bley buat derk je"
eheheh.. bler aku tbaca proverb neh..msti ader senyum yg terukir kt bibir..
aku ialah antara org yg x pernah jemu mencari cinta.. aku kenal erti cinta seawal usia 18..
dan bermacam2 ragam.. bermacam2 perangai dah aku kenal.. dan ini semua mmbuatkan aku cukup knal mnusia yg bernama LELAKI...

dan selama itu lah aku telah bersama dengan lelaki yg SALAH.. tp aku xpnah mnyesal.. malah aku bersyukur dan dengan ayat neh aku pujuk ati aku
" kite xtau itu yg BETUL klao kite xjumpa yg SALAH dlu "

dri KEDAH, JOHOR, TGANU, PERAK smpaila ke SELANGOR.... penjelajahan cinta aku xpnah berhenti.. stiap kali cinta aku x kesampaian.. aku ckp.. MR.RIGHT aku ader kt luar sne.. tp dier pon sedang bersama pmpuan yg SALAH..xpe.. aku akn sbr tggu kao

smpai la umur aku 24.. ALLAH telah terbitkan rse bosan dgn cinta.. dan aku dah nekad utk jauhkan diri dari C.I.N.T.A..
tp ALLAH tu MAHA KAYA.. ALLAH jmpekan SMULE aku dgn llaki yg pnah aku jmpe dan kenal setahun yg lepas..

setahun yg lepas.. he's nobody to me.. pndng pon x hengen aku.. tp kalo aku tao itu jodoh aku.. mmg aku xlepaskn peluang utk mnyintai dier lbih awal..
dan ALHAMDULLIAH..
dlm mase yg kurang dri 5 bulan dri skang.. INSYAALLAH aku akn bergelar tunangan pd llaki yg mmg xpnah aku trpikir utk abeskan hidop bersama.. LLAKI YG SLALU ADER DEPAN MATA AKU DLU :)

so.. kawan2 ku.. JGN PERNAH PENAT UTK BERCINTA.. :)
ALLAH da rncang ssuatu yg AMAT HEBAT utk kite..
INSYAALLAH..


p/s : same2 kite doa utk kebahagian kite, ibubapa kite, fmily kite, cikgu2 kite dan smue umat islam utk sntiasa bersyukur ye.. :)

Saturday, May 14, 2011

kemaruk nk karok..


LANTAK LA.. LANTAK LA...
ahahaha.. mesti ader yg mnggeleng2 kpale dgn entri aku kali neh
bukan ape.. ajak kawan sane.. ader hal~
ajak kawan sni.. pon ader hal~~..
last.. end up aku karok depan lappy sorg2..

pemilihan lagu bukan calang2.. nak lagu ziana zain aje *lantak la ke laut pon.. asal ati aku puas bkarok sorg2*



da memekik sorg2.. senyum sorg2... neh la hasilnye
xkan la xnak share KEMARUKKAN aku plak kn? hahahhahahahha
nah.. amekkaw! sile dgr..


P/S : KEPADA WANITA MENGANDUNG.. SILA JGN DGR.. DAN SILA ABAIKAN PART BLAKANG SKALI



Sunday, March 27, 2011

bermain dengan emosi


lme gler aku x tgk wayang sejak duk kt tmpat bertuah tu..~blergh~
lantak korg la nk ckp ape.. aku neh backdated ke.. ketinggalan ke.. hape ke..
yg pasti.. aku nak citer gak psal muvie yg aku tgk smlm!!
ok2.. smlm aku aku tgk citer world invansion: battle los angeles
mmula aku ingt citer neh mcm citer action len.. typical story line.. letup sne.. letup sni..
sbb aku neh mmg jenis mnusia yg ske tgk citer action. - xyah la ajak aku tgk citer romantik n kartun kt wayang.. sbb aku rse rugi je -




ok2 smbung.. 1st of all.. citer neh mmg full of emotion
what i means by full of emosion is.. this story is quite heavy for ppl yg nk relax..
sbb mmg dri start citer ko akan rse adrenalin ko blari pntas..
dgn bunyi2 yg mmg superb - sbb tu aku pilih wayang utk tgk action-
pastu ader kkluargaan.. pngorbanan..tnggungjawab..
smue blend dgn baek.. n hasilnye..
IYE.. AKU NANGIS TGK CITER PERANG.. TQ


P/S: aku rse cool bler nangis dlm wyg.. sbb xde sape nmpak aku nangis.. eheeee.. :p

Tuesday, March 15, 2011

tolong aku jap.. bley?


cmne aku nk mule neh ek.. but wat 4 sure.. aku ader mslh dlm pngurusan duit..huhuh
klao korg perasan dlm blog aku yg lps [sila click ini]
aku nk mcm2.. dan alhamdulillah.. ALLAH ader bgi rezki skit kt aku
tp... bler da ader duit tu.. rse nk beli bnde yg mcm2 tu ilang *poof*


tp sbnanye aku btarung ngn perasaan sndiri.. eheheh
bukan ape.. dlu mse berangan2.. mmg best.. nk itu ini
bler da ader duit.. bnde yg bmain dlm kpale aku
PERLU KE AKU BELI TU SMUE? AKU KAN DAH ADER
at the 1st place.. YES! MMG AKU DA ADER!
tp... bnde yg aku ader tu.. xsme dgn bnde yg aku nak tu..
kirenye skang neh.. KEPERLUAN VS KEHENDAK
haishhhh... nk bli fon.. aku da ader fon..TAPI yg bezanye.. fon skang nokia.. nk bli blackberry
nk bli camera.. da ader gak camera.. TAPI.. yg skang compact camera..nak DSLR




mak alu selalu pesan.. simpan duit tu.. byk lagi kegunaanye
tp akal aku slalu bisik2 kejam kt aku
' BLER LAGI NK BLI..NNTI DA KAWEN.. SMUE DUIT TU KE ANAK JE.. SO.. TIME BUJANG NEH LA KITE KNE BLI APE YG KITE NK BLI '
kekadang aku stuju gak ngn akal aku tu.. tapi ape yg mak aku ckp tu pon bto gak..
so timbul la bbrape kalkulasi dlm kpale otak aku..


*
*
*
*
*
*

1. pkiran jangka pendek = bli je ape yg aku nk bli nnti da kawen kumpul duit len lak

2. pikiran jangka pnjang = klao pndai jimat.. if anything happen senang

3. pikiran jahat = if umo aku xpnjg.. sia2 je simpanan aku tu

*
*
*
*
*
*



p/s : so.. cmne ek? korang tlg la bgi advice skit kt aku.. aku mmg btol2 xreti nk manage kewangan aku la.. huhuhuh.. tlg eiii..


Saturday, February 12, 2011

terusik hati


" Kasih sayangku ini...Hanyalah untukmu..Kutelah berjanji..Kaulah yang satu....Dalam hatiku ini...Untuk selamanya
Oh sayang"

kat ats neh antara bait2 lagu UNTUK MU SYG.. ckup terusik memori aku dgn lagu neh.. bukan la nk berjiwe2 time tghari rembang neh.. ehehe.. tp.. pd aku.. memori yg best2 tula antara bnde2 yg dpt mmbahagiakn aku.. tp ader stgh org slalu ckp.. xyah kenang2 memori yg da lps.. dier pon da xde dgn kite.. tp pd aku.. mcm aku ckp td..yg manis aku simpan.. yg pahit aku telan.. :')

dlu mase zmn2 aku bcinta bgai nak rak dlu.. aku slalu ulang kt beliao.. XDE SAPE MMPU SYG DAN CINTAKAN U MCM I CINTA N SYGKN U.. mcm dlu2 gak aku slalu ckp kt dier.. aku xde rupe yg cntik.. bdn yg cutting mcm model.. tp aku cume ade kesetiaan.. dan kasih syg yg amat dlm utk dier.. tp... nk wat cmne.. ALLAH cume nk menduga.. n aku redha dgn smue tu :)

p/s : jodoh itu rahsia ALLAH.. aku pasrah dgn ketentuan DIA... :) tp... aku pon mnusia biase.. kesunyian dlm ati aku neh just aku mmpu mngadu kt DIA.. TEMUKN LA HMBA MU INI DGN LLAKI YG BAIK2 YA ALLAH.. itu doa aku tiap kali lps solat.. xpnah miss! :) korg pon doa utk aku ye :) smoga kite dpt jodoh yg baik2.. :) aminnnnn


Sunday, February 6, 2011

M.A.L.A.S

[sdey + malas + insecure = ME]


ini ialah hasil matematik yg aku dpt utk arini.. adeii.. mls la nk balik~... actually aku x ske skola baru aku.. *owh.. aku kne ngaja skola bru kt gemas* .. bukan ape.. mslh displin kt skola neh terok sgt.. takot plak aku rsenye.. tp aku kuat kn semangt sbb mak aku ckp BENIH YG BAIK.. DI CMPAK KE MANE PON AKN JDI PULAO..

but the best part is.. tiap2 mggu aku blik.. ehehehh.. hurm.. yg x bestnye..aku xbley on9 hari2.. sbb kt sne xde internet.. adeiii.. xpela.. mulai drpd harini aku bertekad.. KURANGKAN COMPLAIN! tp prestasi tu yg kasi UP skit.. eheheh

p/s : kwn2 tlg doa aku ye :)



Saturday, February 5, 2011

kehendak..


adeii.. lme x update blog.. neh smue sbb broken-hearted la neh *yela sgt*... ok..sepanjang aku btapa neh.. byk bnde dlm kpale aku.. antarenye.. :
  • xmao cri llaki sengkek da
  • nak cri yg setaraf ngn aku je *ader degree*
  • yg bley support aku smpai tua
ahahah.. gerenti rmai yg geleng2 kpale smbil sumpah2 aku dlm ati kn? alamatnye mmg x kawen la aku jwbnye.. aku sbnanye xde la materialistic n kejam mcm tu.. pd aku.. asalkn dier ader inisiatif nk majukn dri.. aku da ckup tbuka ati nk pilih jdi suami.. :)

owh!.. jdoh bukan la topic utama yg nk di bincang arini.. tp.. kehendak aku yg mmbuak2 neh.. eheheh.. mak aku slalu nk marah2 aku klao aku bli ntah pape.. tp aritu aku pangkah abes2 mak aku ckp.. "mak.. time adik bujang neh la adik nk bli mcm2... nnti da kawen.. duit smue ke anak" ...haa.. time tu beliao da x jwb.. ehehehe... lantas~~.. bberape gmba akn aku lmpirkan utk santapan mata korg.. mane la tao kot2 ader yg nk blanje.. kui kui kuii..

*
*
*
*
*
*

1. nme beliao neh oakley frogskin.. (RM 599)

*
*
*
*
*
*

2. beliao neh [bukan si baju merah ye] plak nmenye nikon D3100 (RM1999)
*owh! mintak maaf dgn penggayaan melampao*

*
*
*
*
*
*

3. dan akhir skali baby aku neh nme dier blackberry
bold 9780 (RM1720)
*does she look great in green? awww~~*
[smbil genang2 air mate]


p/s : moga ALLAH murahkn rezki aku.. aku xharapkn lngsong dri duit org.. n aku sntiase tekadkn dlm ati.. UKUR BAJU KT BDN SNDRI.. smoga aku mnjdi hamba-NYA yg bersyukur.. AMIN...





Friday, January 14, 2011

saat aku tsedar

smalam.. aku tebaca something kt note mmber aku neh.. bgenang air mata aku baca

meh aku citer skit psal kawan aku neh.. nme dier hawaliana bt nordin..dier kwn satu universiti ngn aku dlu~.. dier cntik.. mnis.. n sgt bsederhana.. :) ingt lgi dlu.. laptop org len cnggih2..*utk mase tu la*.. tp laptop dier.. ayah dier modified mcm mne ntah.. org len time tu da pkai fon slide la.. itu la ini la.. kire mmg cnggih la.. *time neh fon sabun mmg ckup fames.. setanding ngn blacberry n iphone*.. tp minah yg sorg neh.. pkai 3310 je.. itupon 2nd hand.. dier xpnah mrungut dgn ape yg dier xde..malah dier lgi bngga dgn ayah dier yg reti modified laptop zaman batu tu smpai dier bley gne~.. kkdg aku nk tgelak pon ader dgn si hawa neh.. tp tula.. kesederhanaan ko mmg da usik hati aku.. aku doakn smoga ALLAH prmudahkn urusan org baik2 mcm ko n ALLAH bkk kn jln utk aku jdi mcm ko.. AMINN.. syg ko!! :)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

p/s : epi bday our * 13th JAN*..ailofiu~
may GOD bless all ur doings :)


Tuesday, January 4, 2011

2011

fuh~~.. lmenye x mnulis.. ehehe
bukan ape..tahap kemalasan melampau sgt..
so.. 1stly.. alhamdulillah.. most of azam taon 2010 tcpai :)
now its time 4 me to list down my wishes on 2011 *actually i already made it at the end of nov 2010..ehehe*
baiklah! BISMILLAH~~


AZAM 2011

*
*
*
*
*
*
*
*
  1. lbey bjase pd mak *u r my nyawa, mak! * :)
  2. capai cita2 aku
  3. nak beli DSLR
  4. KURUS!!!
  5. btunang kot.. eheheheheheheh :p

p/s : list x bley pnjg2 sgt... sbb org slalu kate "UKUR BAJU KT BDN SNDRI" ehehe
owh.. btw.. HAPPY NEW YEAR TO ALL MY FRENS~~~ :)


Large Rainbow Pointer